Dags för ett nytt kapitel i livet

Under de senaste åren har jag arbetat som textilexpert och utställningskoordinator på Sveriges Konsumenter. Och i min roll som det har jag också drivit bloggen Gröna Trådar – där jag skrivit om textil ur ett miljö- och etiskt perspektiv. Nu avslutar jag min anställning där för att gå vidare i livet med andra saker. Samtidigt har jag byggt upp en läsarbas och ett nätverk genom mitt bloggande och det är inte något jag helt vill släppa, så jag kommer att fortsätta blogga om textil och miljö här istället.

Det jag ska gå vidare med i livet är slöjden – den har jag aldrig lagt av med men nu kommer delvis mitt fokus att ligga där. Jag kommer nämligen att börja arbeta som hemslöjdskonsulent med inriktning textil i Skånelän. Mer av vad det innebär kommer jag att återkomma till. Men jag kommer inte att lämna den textila hållbarheten och glömma all kunskap jag tillskansat mig under de senaste åren – jag kommer att fortsätta arbeta med textilhållbarhet som föreläsare och konsult fast på frilans basis.

När det gäller slöjd så måste jag också tillägga att slöjden har miljötänket inbyggt och att hemslöjdsrörelsen är en miljörörelse (utan att riktigt veta om det). Slöjd handlar nämligen om att se till vilka resurser som står framför en, se värdet i de ting och prylar du har, laga och förstå värdet i saker andra har skapat. För om du själv någon gång virkat en halsduk, vet du att det är fullständigt orimligt att en virkad halsduk på en butikskedja kostar 159 kronor.

Välkommen hit!

Annons

7 tankar på “Dags för ett nytt kapitel i livet

 1. Hej Anna-Lisa, jag har precis hittat till dig och undrar om du har ett inlägg som listar bra (för miljö och människa) textilier? Jag tror jag har koll på dem men vill gärna vara uppdaterad med det senaste. Mvh, Sofia

  • Hej Sofia

   Jag har tyvärr ingen sådan lista men det är en bra idé! Ska tänka på om jag ska ta fram det, men det är svårt för det finns alltid många å ena sidan och å andra sidan:

   Hälsningar
   Anna-Lisa

   • Tack Anna-Lisa! Meddela gärna här om du lägger ut en så jag vet 🙂 Om du skulle lista för- och nackdelar med dem så kan man ju själv välja sen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s