Huspyssel

framsida,storFinns en massa vi skulle behöva fixa på vårt hus. Och det mest akuta kan ju till synes vara en trappa men en lär sig leva med det som är. Vi är just nu mest i fasen fixa saker när det utgör direkt livsfara för bäbis.

Annars har mitt krut legat på vår framsida. Den var inte rolig. Förra sommaren en grå-brun gräsmatta som under renovering förvandlades till leråker som stod sig hela hösten, vintern och en bit in på våren.

framsida,mars

Enligt grannarna kunde INGET leva på vår framsida. Min mission blev att bevisa dem fel. Jag kastade ut en massa sten som vi hade liggandes, Ölandssten och annat. Fukt samlas ju som bekant gärna runt/under stenen och växterna får i alla fall lite skugga. framsida,slutet,marsSen förodlade jag mängder av växter som skulle tåla hur varmt, torrt och dålig jord som helst. När jag planterade ut dem visade det sig dock att det var på tok för lite och hela min plan om mörkrött och orange gick om intet. Istället har jag petat ner allt jag hittat som eventuellt ska kunna funka. Har fraktat hinkvis med växter från mamma och syster i Hälsingland och grävt upp kärleksört hos grannen. Sen har jag inte kunna låta bli att köpa en del också. Som den här gula röllekan.framsida,rölleka

Och den här mörka kärleksörten.

framsida,kärleksört

Största växten är annars solrosen. Vilken självsått sig och kanske ser lite tokig ut men allt som lever på vår framsida får vara kvar!

framsida,solrosAnnat som självsått sig är tomat. Någon tokig sort men det fungerar bättre här än i tomatlandet i år. Mest för att nån tjuvens unge har gått bärsärk i mitt tomatland.

framsida,tomatJätteverbenan och jättevädden har jag fått av min syster som är helt grym på att få saker att växa.

framsida,jätteverbena

Framsidan är annars mitt största konversationsämne med pensionärsgrannarna. De (flera par) älskar att gå förbi och ge förtjusta utrop över att jag fått något att leva.

framsida,flera

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s