Kontorsråttejobb

Lämnade på riktigt över föräldraledigheten till sambon i tisdags och hittas nu på kontor i Stockholms södra del. Det känns konstigt att lämna lillskrutt, vi har ju suttit ihop 9+7 månader. Tror hon klarar det bättre än jag.

Nu har jag börjat arbeta med ett projekt om hållbarhet, kvalité, etik och konsumtion inom textilindustrin på Sveriges konsumenter. Ett välbehövligt projekt och när jag är klar hoppas jag att alla gör mer etiska, kvalitesmässiga, miljömässiga val. Och eftersom jag lider av hybris tror jag det är möjligt.

Som ett led i mitt arbetande länkar jag till ännu en misär i Asiens textilfabriksdjungel. HÄR. Står inte så mycket så jag kan också sammanfatta:

Mer än 200 arbetare i textilfabrik i Kambodja svimmade pga usla arbetsförhållanden. Fabriken tillverkar bland annat textilier åt Adidas och Puma.

rana,plazaOm 20 dagar är det också 1-årsdag, inte för bäbis eller nått annat trevligt utan för Rana Plaza. Vad menar jag då med Rana Plaza? Vad är det? Vadå ett år? Jo den 24 april 2013 rasade den stora textilfabriken Rana Plaza utanför Dhaka. 1 133 personer dog. Men vi fick billiga t-shirts! Uppmärksammas  mer av dom här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s