Lite trädgård

framsida3Framsidan till vårt hus lämnar mycket mer att önska. Först var det en snustorr grå ”gräsmatta”. Sedan förvandlades den till upplag för rivningsmaterial för att sedan grävas om till en lergrop. Läget är tokvarmt i söder och det finns ingen chans i världen att det kommer växa en grön gräsmatta där. Något som stod ännu mer klart då jag grävde runt, och muren visade sig vara gjuten extra bred ca 20 cm ned, viker innebär att det på stora områden bara är 20 cm jord att leka med. För att inte tala om hur torrt det blir ovanpå oljecisternen, vilken vi äntligen sanerat och tagit ur bruk.

Nu försöker jag mig på en ny variant. Har spritt ut en massa sten och hoppas att växter som malört, backtimjan, orangebinka, fagertrav och bergsnarv ska få fäste.

framsida2 framsidaMycket fulare än det var förra året tror jag inte att det kan bli. Men även om jag lyckas med min plan tror jag att det kommer att ta ett par år innan det kan bli fint.

En odlingslåda hann jag med att snickra i helgen samtidigt som jag försökte roa bäbis som bara ville äta jord och mossa. Glaset är från en dusch vi hade i källaren under renovering och virket var kvar efter byggarna dragit runt, ibland är det bra att spara.

odlingslådaI odlingslådan hoppas jag få till en primörsådd till helgen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s