Evighetsjobb och nytt jobb

hexagonerEvighetstäcket börjar bli ett täcke. Vågar inte fundera över hur många timmar jag lagt ner. 20 år har jag i alla fall hållit på, 20 år! Det är helt galet lång tid tänk om nån hade sagt till mig när jag som 16-åring började sy att det inte skulle vara klart 20 år senare. -Då är jag ju skitgammal hade jag säkert svarat. Och ja, jag kanske är skitgammal?

Vissa av dessa 20 år har jag inte sytt ett stygn, andra perioder mer. Som då jag arbetade som personligassistent och den jag jobbade för bara glodde på tv. Eller nu när jag varit föräldraledig. Sy små blommor har varit det enda som gått att kombinera med amning. Och då vår unge inte velat sova mer än 3-20 minuterslurar har projekt som inte går att släppa direkt varit uteslutna. Nu är det nästan bara ihopsyning och kanske ett 10-tal blommor till som ska göras. Och sen monteringen. Så om en så där 7-8år kanske jag är klar.

hexagoner,stortOch nu tar min föräldraledighet slut och det blir nog inte så mycket hexagonsyende ett tag framöver. Jag lämnar nämligen över bäbisstafettpinnen till pappan och börjar på ett nytt spännande jobb. Där jag ska få kombinera två grejer jag älskar: konsumenträtt och textilhållbarhet! Mer om det en annan dag.

 

Annons

6 tankar på “Evighetsjobb och nytt jobb

 1. Men åh, vilket tålamod! Sjukt imponerande. Och jättefint täcke.
  Grattis till nytt jobb. Hoppas du berättar lite mer så småningom.

 2. det går ju bara att vara stolt över detta Anna-lisa! Det är väldigt vackert.
  Min dotter diskuterade med mig att tillverka ett hexagontäcke. Går det att sy på maskin eller måste det handsys var frågan. Lättare för mig att fråga dig som är masterkunnig på detta än att prova själv…
  Lycka till med nya jobbet!

  • I det hexagontäcke jag gör är det så små lappar så att varje söm är 1,3 cm det blir på tok för meckigt med maskin då en inte kan sy ut på sömsmånen för då går det inte bra med nästa hexagon. Sedan är precisionen viktigare med hexagoner än med rutor så om en ska sy på maskin får en vara väldigt noga. Så nog går det att sy på maskin, i alla fall om hexagonerna är skapligt stora. Däremot kan det vara trevligare att ha ett handarbete som kan följa med ut i trädgården när det snart är sommar.
   Jag har ju sytt mitt täcke genom att rita alla sexkanter och sen sy ihop dem räta mot räta med efterstygn. En kan också göra mallar och sy ihop med kastsöm. Det gjorde Elin:http://mednalochtrad.blogspot.se/2013/06/ett-sexkantigt-projekt.html Om jag skulle göra om täcket skulle jag nog göra med mallar. Fast ett likadant kommer jag aldrig göra…..

   • Tack Anna-Lisa för din fina beskrivning till hur du har gjort ditt täcke. Ska genast vidarebef till dottern! Lycka till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s