Stjärntäcke

stjärtäcke

Istället för att göra klart saker kan en alltid börja på ngt nytt. Och eftersom jag håller på med ett evighetstäcke som jag handsyr med sexkanter, se här, så var det ju lika bra att starta ännu ett lapptäcke som jag ska sy för hand. Inspirerad av Halmoxen blev det till att starta upp för ett stjärntäcke.

förberedelserFörst fick jag lov att rita upp lite stjärnor på rutpapper. Dels för att fatta hur det fungerade men också för att få fram en bra storlek. Mina stjärnor kommer att bli 16 cm, alltså är varje bit där den är som längst 8 cm. Mitt evighetstäcke som jag syr med sexhörningarna har jag valt att rita varje lapp nåla och sy, nu ville jag testa på det här med hårda mallar.

mallarSå jag klippte mig en hög av en gammal päronsplit-kartong. Den var väldigt bra, tror ingen här hemma kommer gråta blod om jag ”tvingas” köpa mer. Sedan det dryga att klä in mallarna. Från början sydde jag in dem, nu har jag gått över till att tejpa.

mallar,inkläddaDet jag lyckats sy ihop kan ni se högst upp på sidan. Har inte tålamod att klä in alla lappar jag behöver (också är ju glasskartongen slut) vill se resultat med en gång. Detta täcke till skillnad mot evighetstäcket skall dock bli litet och det har en deadline.

Annons

1 tanke på “Stjärntäcke

  1. Det där blir fint!
    Jag ”ärvde” en otrolig mängd sexkantsmallar, i 2 olika storlekar, när min farmor flyttade från villa till lägenhet. En del av de mindre var insydda med tyg och några hopsydda. Då och då har jag sytt lite… Men det är ett sådant där ”evighetsarbete” som helt enkelt får ta den tid det tar. Om det nu någonsin blir något 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s