Hej 2013

Det blir väl inte någon direkt analys av 2012, ej heller någon klockren spaning över vad som komma skall under 2013. Fast en kort sammanfattning av vad som var och vad jag hoppas på av textilåret som precis påbörjats ska jag försöka mig på.

2012 fyllde svenska hemslöjdsrörelsen 100 år och det hemslöjdspartajades mest hela tiden.

2012 jobbade jag med slöjd (fick lön) under nästan hela året!

2012 var jag lätt Sveriges mediakåtaste hemslöjdskonsulent.

Sammanfattar man mitt bloggande så skrev jag mer året innan, tror det istället jobbats mer med slöjden på riktigt. Flest besök fick denna post. Och ser man till trafik och kommentarer borde jag också vara mer politisk, uppskattas tydligen. Som här.

Fast det är ju så kul att pyssla och visa det som pysslas.

liljevalchs1

Mest stolt måste jag ändå vara över projektet To russia with love som jag i egenskap av hemslöjdskonsulent drev ihop med mina dåvarande (fantastiska) kollegor på Slöjd i väst.

täcke,hbtqklar

2013 kan omöjligt bli ett lika spännande år för hemslöjden, 100 år fyller man bara en gång. Fast vi får hoppas på att luftren inte gått ur rörelsen bara för att det inte längre är jubileum.

2013 hoppas jag annars blir experternas år. Året då de fullfjädrade superslöjdarna lyfts fram och upp, och får den status de förtjänar.

Ska också försöka skriva mer om viktiga saker. Inte mindre om mitt eget pyssel men mer om textilen i världen, vilken påverkan den har osv. Mer om slöjdares situation på arbetsmarknaden och om slöjdens ställning inom kulturen. Fast vi får se hur det går med det. En sak som är säker är dock att till jul 2013 kommer det finast julpysslet – tärnan i luciatåget – återigen glädja och sprida julstämning.

tärnan

Tuggad redan på 80-talet, fast vem har hjärta slänga en pysslad julprydnad?

 

 

 

 

Annons

1 tanke på “Hej 2013

  1. Hej Anna-Lisa! Letade mailadress till dig. Hoppas du komme ihåg oss på Eklid för vi minns dig med glädje. Är du intresserad av textillärarjobb på Eklid torsdag förmiddagar 8-12 och fredagar 8-13? Gäller hela vårterminen. Vi alla vill ha dig. Vi har en ny rektor,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s