Föreläsning på Åland

Hemma i Sverige igen efter visit på Åland. Herrejissenes vad fint dom pratar där.

Där föreläste jag om att vara unik, nyttan eller onyttan med hantverk och sedan om pappersklipp vilket eftermiddagens workshop handlade om. Det var oerhört roligt att få stå på en scen och prata inför en engagerad och lyssnande skara. Jag kom också på att det mitt i det otroligt roliga var lite skrämmande för man kan ju säga vilket strunt som helst om man står på en scen, folk lyssnar ändå. Så okej en del strunt sa jag nog, men något bra också hoppas jag?

Under workshopen gjorde vi klipp, fast inte i papper (man fick det också) utan i filt. Det var vana och kreativa deltagare då de flesta (om inte alla) var medlemmar i Ålands slöjd och konsthantverkare. Vilket resulterade i fin, fina klipp.

workshopens yngsta deltagares verk

Många klipp kändes Matisseinspirerade

Själva föreläsningen ägde rum på Ålandsfolkhögskola ca 30 minuter med bil utanför Mariehamn, mycket fina lokaler. Också ett stort tack till Ålands slöjd och konsthantverksförening som ville bjuda in mig vilket resulterade i min första föreläsning utomlands, väldigt skönt att prata svenska dock.

En av deltagarna har själv bloggat om workshopen.

Färjeturen och framför allt bussresan hem mellan Grisslehamn och Stockholm fick mig dock att tvivla på mänskligheten. Fast det ska jag inte berätta om här.

2 tankar på “Föreläsning på Åland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s