Maskerad Mario

Det var ett tag sedan jag omvärderade. Förr var jag emot Halloween. Jag tyckte det var ett kommersiellt jippo i amerikansk anda där man bara skulle köpa prylar och käka gelegodis med extra mycket färgämnen. Visst är det fortfarande ett kommersiellt jippo men jag har ändrat mig, nu tycker jag det är kul. En möjlighet till maskerad, maskerad är ju kul.

Femåringen brukar gå upp tidigt på lördagsmornarn ta med sig i-paden och smyga upp på övervåningen där sitter han, innan vi orkar gå upp, och tittar på You Tube klipp där andra spelar Super Mario. Enligt mig så tråkigt att klockorna stannar, enligt honom den bästa underhållningen. Så när det bjöds maskerad på dagis så ville han självklart vara en italiensk rörmokare, Super Mario.

Jag tycker han blev världens finaste Mario. Mössan snodde jag verkligen bara ihop av ett gammalt filttyg, mustaschen är kaninpäls fastlimmad med ögonfranslim, knapparna stora knappar jag drog gul muddväv över, tröja hade han och ett par snickarbyxor köpte vi (alla hans byxor hade ändå blivit för korta). På det hela taget en väldigt enkel dräkt att skapa, vilket kanske var synd för roligast med maskerad brukar iallafall jag tycka är förberedelserna. Att fundera ut vad man vill vara, fixa dräkt, hår och smink.

Länge sedan jag själv var på maskerad sist blev det dock väldigt ambitiöst. Särskilt min killes kläder.

Han envisades med att vara en elak alvprins från filmen Hellboy II, som inte direkt alla sett och absolut inte minns. Här som actionfigur. Jackan tog en evighet att göra och vi länsade hela grovsoprummet på elkabel då ”pärlorna” är klippt sådan. Själv är jag Amidala från Starwars och den klänningen sydde jag till min storasyster för en massa år sedan.

Annons

1 tanke på “Maskerad Mario

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s