Dagens projekt – lapptäcket

Detta är utan tvekan det största och mest tidskrävande projekt jag någonsin givit mig på.

Jag började med att sy blommor.

Sedan hittade jag grönt tyg (ett gammalt lakan) och för att se hur det kommer bli har jag börjat sammanfogningen. Varje blomma består av 37 sexkanter och jag har hittills sytt 118 blommor och sedan ska de sys ihop med grönt emellan, men de har jag inte orkat räkna. Allt sys för hand, sexkanterna är nämligen bara 3cm.

Jag har hållit på LÄÄÄÄÄÄNGE med detta projekt längre än jag orkar räkna, mer än 15 år. Fast ibland går det mer än ett år utan att jag syr ett endaste stygn (så är det nu). Så färdigt innan pensionsåldern kan jag inte räkna med att det blir.

Det är svårt att bestämma sig för vilken blomma man gillar mest. Då jag har hållit på med det så länge finns det så många minnen. Vissa blommor är så attans fina andra med så mycket nostalgi insytt i sig.

Det gula tyget hade mamma i en klänning som sen blev en kjol, eller hur det nu var. Hon hade i alla fall långt svart hår i en fläta långt ned på ryggen. En fläta jag och storasyster klippte av en sommardag när mamma tröttnat på sitt långa hår.

Annons

7 tankar på “Dagens projekt – lapptäcket

  1. Å vad fint! Lapptäcksprojekt vinner verkligen med tiden, precis som du säger, i och med att tygerna fylls med minnen. Lycka till med fortsättningen!

  2. Detta var bland det finaste jag har sett!! Älskar såna här STORA projekt… Jag ska nog härma dig lite 🙂 Tack för inspirationen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s