Dagens projekt – Den lilla svarta

Jag har nog flera plagg som aspirerar på titeln den lilla svarta och ett till kunde väll inte skada tänkte jag när jag för flera månader sedan (när det fortfarande var iskalla vintern) köpte ett tunt svart ylletyg. Ett tyg som sedan fått ligga, de tyger jag inhandlar gör ofta just det, ligger till sig och tar plats.

Till denna tänkta kreation har jag dock lyckats inhandla foder samt gjort ett mönster efter konstens alla regler.

Då jag denna vår utökat mina textila kunskaper med en mönsterkonstruktionskurs har jag gjort mönstret på lektionstid. Annars hade jag bara klippt och i bästa fall använt en redan gjord klänning som mall. Att jag nu varit duktig och tänkte klippa ut mönsterdelarna under lektionstid ikväll talar för att klänningen kanske blir klar till hösten för nu verkar det lite varmt med en ylleklänning.

Om synen på kjolen kvinnan och mannen handlar Under strecket i SVD idag. Tyvärr ett lite väl snävt västerländskt perspektiv där man också väljer att inte blicka bakåt särskilt långt men ändå läsvärt i alla fall om man är intresserad av västerländsk modehistoria från 1900-talet. Också är det skönt att åtminstone ibland vara glad över sitt kön och över att man inte har något komplicerat förhållande till superplagget kjol/klänning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s