Syfestival

I dag började Syfestivalen i Älvsjö. En enorm mängd qvilt-tyger uppblandat med mycket pärlor och en del fint. Roliga, fina, färgglada tryckta trikåtyger –  jersey, velour och frotté verkar vara på tapeten och jag kunde inte låta bli att handla. Dessa från Znokdesign.

Tänker på fablernas värld ugglan och det kommer bli grymt fina underkläder

Kommer bli fin, fina kalsonger och trosor.

Förutom tryckta trikåtyger förvirrade jag mig in i lajvlandet och Korps hörnan där jag införskaffade en hel bunt kaninskinn. Som jag inte vet vad jag ska gör med, men om inte annat kan man köra ner ansiktet i dem när man känner sig lessen.

Många döda kaniner blev det

Annars träffade jag på en damen Shirley Tommos som visade ”hooky”. En trasteknik jag inte kände till.

"Hooky" en trasteknik

Även om jag gjorde av med mången peng på döda djur och retrotrikå saknade jag ett riktigt bra utbud av tyger. Vart var de fina ylletygerna eller sammeten man bara inte kan låta bli? Festivalen dock ett paradis för den som gillar köpa småblommigt lapptäckstyg i 30 centimeters remsor.

Annons

1 tanke på “Syfestival

  1. Jag håller med. En kreativ och inspirerande mässa, men om man inte quiltar så bestod tygutbudet av Simbra siden, Korps och trikåtyger. Nog finns det fler som säljer bra ulltyger och siden, visst finns det fler som säljer konfektionstyger också? Var var alla de?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s