Tack Magdalena Ribbing

Inte alla dagar jag hänvisar till Magdalena Ribbing men det nedan är så bra att jag mot all vett och etikett kopierade hela frågan med svar. Från DN för övrigt.


Sticka på krog?

Skrivet av Magdalena Ribbing 11:20, 13 oktober 2010 i kategori Människor emellan, Socialt vett

Fråga: Kan Magdalena komma med ett bra argument som jag kan ge min dotter varför hon inte bör sticka när hon befinner sig i sällskap, på restaurang eller café, kvällstid?

Jag tycker det är underbart med stickcaféer, och stickar själv på buss och tåg, men drar en gräns vid matställen som inte är avsedda för handarbete. Har dock svårt att formulera mitt motstånd i godtagbara skäl, verkar det som. Eller kanske har jag fel?

Svar: Nej, jag kan inte ge något argument mot ett diskret stickande på krogen. Det bör gå för sig, om inte krogmiddagen är mycket formell. Att sitta och samtala under det att man stickar är knappast något olämpligt beteende. Det förutsätter förstås att den som stickar inte har med sig stora garnkorgen och börjar räkna avig och rät så att det blir störande, eller går så upp i sitt stickande att gemenskapen blir lidande.

Jämför med det forna rökandet som kanske ofta var just ett slags handverksamhet, många sysselsatte sig med cigarrett-tändande-askande för att känna sig lugnare, tror jag.

En liten behändig stickning som medfört handarbete i sällskapssammanhang är så ovanlig att den förtjänar att betraktas med vänlighet, inte som något oartigt beteende.

Magdalena Ribbing

Om man orkar följa länken till DN så kan man också ödsla tid på läsarkommentarer. Kommentarer till dem överflödiga.

Själv brukar jag sitta bakåtlutad med slutna ögon på tåg och pendeltåg samtidigt som jag stickar vantar om det är ohyfsat eller inte vet jag inte men det är effektivt och att vila är att byta sysselsättning.

 

Precis som jag en stickande madonna

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s