Extermination

Nu kommer våren, solen, värmen och pälsängerna. De kommer krälandes ur väggarna på 30-tals huset vi bor i. Sakta sakta hasar de fram mellan golvplankorna på jakt efter allt mitt fina. De vill äta upp all min textil och bäst tycker de om mina gamla fina yllevävnader.

Förra året vann pälsängerna. Först hittade jag hålen sen hittade jag larverna, sen tokstädade jag alla lådor och skåp och trodde hela tiden de hade försvunnit.

DÖDA DEN, bilden från NE

När de gav sig på min gosekatt som jag fått av min framlidne morfar i 3 eller 4 års present fick det vara nog. Allt åkte i omgångar in i frysen för att sedan bli parfymerade av cederträolja. När vintern och kylan kom var de borta.

Igår kom de tillbaka. I år är jag beredd. Med en flaska cederträolja och pensel ägnade jag hela eftermiddagen åt att måla olja längs listerna. Om det funkar är det värt att det luktar som en överparfymerad tant bor här.

2 tankar på “Extermination

  1. Pingback: Gott nytt textilår « Fröken Textil

  2. Tack för tipset! Har nu inhandlat omnämnda medel och striden börjar 🙂 Såg i ett ”städprogram” på TV att krypen bor under golvlisterna, och sprider sig sen därifrån. Just golvet tätt mot listen skulle strykas med tjära i någon form. Har nu inte tjära i Någon form, så detta medel blir spännande att prova. Visst är det charmigt med gamla hus men ibland blir det lite tröttsamt:D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s