Textiltur på Djurgården

Lagom till att lovikkasäsongen förhoppningsvis är över gjorde jag en storleverans till Skansenbutiken på Djurgården.

Passade även på att besöka HV-Skolas öppna hus vilket pågår fredag-lördag. Att kliva in i mina gamla skollokaler fick det direkt att skrika till i kaffetarmen men utöver fika kunde det strosas runt i de hemtama lokalerna och verk av nya elever visades upp. Ettorna hade lagt mycket krut på att ställa ut sina alser men även om det fanns goda ideer märktes det att de bara gått i skolan några månader.

Något som jag verkligen gillade var Mathilda Norbergs ”konväv”- vet inte vad jag annars ska kalla den. På den vävde hon en krage med motiveringen: Varför väva platt för att sy runt. Vad jag förstod hade hon även byggs vävkonen själv och jag har inte sett någon tidigare.

Mathilda Norberg med sin "konväv"

Genom information på HV-skolas hemsida som förövrigt blivit riktigt informativ, har jag fått information om att min gamla utbildning Högre Hemslöjdsutbildningen stöps om och flyttar till Göteborgs universitet. Visst är det tråkigt, särskilt om det i mina öron helt underbart klingande namnet tas bort men jag tror ändå att det är bra att den hamnar under taket på ett universitet. Och jag hoppas att det skall kunna stärka statusen på utbildningen och vidga arbetsmarknaden för de som går ut. Lika underbara lokaler med Skansen som granne och promenadstråk på Djurgården en spottloska bort har jag dock svårt se att de kommande studenterna kommer få.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s